Dziedzictwo kulinarne regionów – webinaria dla KGW!

Już w przyszłym tygodniu rozpocznie się cykl nieodpłatnych szkoleń internetowych dla kół gospodyń wiejskich pt. „Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”, organizowanych przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego. Szkolenia, w formie 1,5 godzinnych webinariów rozpoczynają się 28 października i potrwają do 29 listopada br.,

Szkolenia mają charakter regionalny i tematyczny. Szkolenia z zakresu dziedzictwa kulinarnego poszczególnych regionów adresowane są do KGW z obszaru określonego województwa. Szkolenia tematyczne przeznaczone są dla wszystkich zainteresowanych i obejmują takie zagadnienia jak:

  • żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty
  • rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności
  • szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne
  • jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym się kierować przy wyborze produktów.
  • jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.)
  • jak prezentować produkty i potrawy

Szkolenia prowadzone są przez ekspertów z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Aby zapisać się na szkolenie należy zarejestrować się na stronie www.kulinaria-kgw.edu.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy. Na stronie tej dostępny jest harmonogram poszczególnych webinariów i regulamin szkoleń. Ilość miejsc ograniczona.

Zapraszamy!

HARMONOGRAM WEBINARIÓW
„Dziedzictwo kulinarne regionów – produkty wysokiej jakości”
Szkolenia internetowe dla Kół Gospodyń Wiejskich – październik-listopad 2024

 

Termin webinariumWojewództwoOsoba prowadząca
1.28 października godz. 17 – 18.30pomorskieIzabella Byszewska
2.29 października

godz. 17 – 18.30

dolnośląskieGrażyna Kurpińska
3.30 października

godz. 17 – 18.30

kujawsko-pomorskieIzabella Byszewska
4.4 listopada

godz. 17 – 18.30

małopolskieIzabella Byszewska
5.5 listopada

godz. 17 – 18.30

mazowieckieGrażyna Kurpińska
6.6 listopada

godz. 17 – 18.30

świętokrzyskieGrażyna Kurpińska
7.7 listopada

godz. 17 – 18.30

warmińsko-mazurskieGrażyna Kurpińska
8.8 listopada

godz. 17 – 18.30

łódzkieIzabella Byszewska
9.12 listopada

godz. 17 – 18.30

lubuskieIzabella Byszewska
10.13 listopada

godz. 17 – 18.30

zachodniopomorskieIzabella Byszewska
11.14 listopada

godz. 17 – 18.30

podlaskieDominik Orłowski
12.15 listopada

godz. 17 – 18.30

lubelskieDominik Orłowski
13.18 listopada

godz. 17 – 18.30

podkarpackieDominik Orłowski
14.19 listopada

godz. 17 – 18.30

opolskieDominik Orłowski
15.20 listopada

godz. 17 – 18.30

śląskieDominik Orłowski
16.21 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty;
Izabella Byszewska
17.22 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności. 
Izabella Byszewska
18.25 listopada

godz. 17 – 18.30

wielkopolskaGrażyna Kurpińska
19.26 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Dziedzictwo kulinarne na konkursach – jak prezentować produkty i potrawy, najczęściej popełniane błędy
Dominik Orłowski
20.27 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne
Dominik Orłowski
21.28 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.)
Grażyna Kurpińska
22.29 listopada

godz. 17 – 18.30

szkolenie tematyczne dla zainteresowanych:
Jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym się kierować przy wyborze produktów.
Grażyna Kurpińska

Podstrony

Powiązane aktualności

2023 © Copyright Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
Created by Openform