"Polish Countryside Tastes. Winners of the competition in the category "Christmas dishes"
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" Leżachów baked dumplings Submitter of the culinary practice: the Circle of Rural Housewives in Leżachów, Przeworski poviat Sieniawa municipality CATEGORY OF THE COMPETITION "POLSKA WIEŚ SMAKUJE": WYSIWYG FOODS Place: 1 The Circle of Rural Housewives in Leżachów was already active at the beginning of the 20th century, when the poor Galician village [...]
Winners of the competition in the category "Fruit and vegetable pickles "
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" Beetroot sourdough Sourdough Submitting culinary practice: the Circle of Rural Housewives in Przybyszowy, Konecki district, Końskie municipality CATEGORY OF THE COMPETITION "POLSKA WIEŚ TASTE": VEGETABLES AND Fruits KISZONKI Place 1 The Rural Housewives' Circle in Przybyszowy was established in 2019 and currently has 38 members. W [...]
Polish Countryside Tastes. Winners of the competition in the category "Soups"
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" Lubecka soup with lovage Submitting culinary practice: the Circle of Rural Housewives in Lubcza, Tarnów district, Ryglice municipality CATEGORY OF THE COMPETITION "POLSKA WIEŚ SMAKUJE": Soups Place 1 The Circle of Rural Housewives in Lubcza started its activities in December 2018 and has already [...]
Polish countryside tastes. Winners of the competition in the category "Yard dishes"
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" *** "Grycoki" - pierogi with buckwheat groats and mushrooms Submitting culinary practice: the Circle of Rural Housewives "Kowalanki", village of Kowala, district of Kielce, commune of Sitkówka-Nowiny CATEGORY OF THE COMPETITION "POLSKA WIEŚ SMOKUJE": JAR POTATIONS Place: 1 The Circle of Rural Housewives "Kowalanki" operates in the Sitkówka-Nowiny municipality in Świętokrzyskie province. [...]
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" Stewed burbot Submitting culinary practice: Farm Krzysztof Zduńczyk, locality Kępa Radwankowska, poviat Piaseczyński gm. Góra Kalwaria CATEGORY OF THE "POLSKA WIEŚ SMAKUJE" COMPETITION: Poultry and Fish Dishes - MAIN DISH Place: 1 The owner of the farm Krzysztof Zduńczyk comes from Kępa Radwankowska, a small [...]
Polish Countryside Tastes. Winners of the competition in the "Poultry and fish dishes" category.
"European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas" Stewed burbot Submitting culinary practice: Farm Krzysztof Zduńczyk, locality Kępa Radwankowska, poviat Piaseczyński gm. Góra Kalwaria CATEGORY OF THE "POLSKA WIEŚ SMAKUJE" COMPETITION: Poultry and Fish Dishes - MAIN DISH Place: 1 The owner of the farm Krzysztof Zduńczyk comes from Kępa Radwankowska, a small [...]
Antoni Sempołowski i jego dzieło

Biblioteka Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi Oddział w Puławach posiada cenny księgozbiór, który liczy około 360 tysięcy jednostek bibliotecznych, w tym 207 tysięcy wydawnictw zwartych, około 139 tysięcy wydawnictw ciągłych i 12 tysięcy zbiorów specjalnych.
The competition "Polish Countryside Tastes" is resolved!
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Do konkursu na najlepsze praktyki tradycji kulinarnych polskiej wsi wpłynęło 330 opisów, z których Jury wyłoniło po trzech laureatów w ramach każdej z pięciu kategorii konkursowych. Zgodnie z regulaminem konkursu „Polska Wieś Smakuje” realizowanego przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi laureatów wybrano […]
Competition "Preserve traditions - (non)disappearing professions, skills and customs. Now wood" settled!
Jury Konkursu „Zachowaj tradycje – (nie)ginące zawody, umiejętności i obyczaje. Teraz drewno”, organizowanego przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, dokonało oceny prac nadesłanych do II etapu Konkursu. W każdej kategorii – I „Sztuka Ludowa”, II „Rękodzieło Ludowe”, III „Rzemiosło Ludowe” – ocenianych było po 11 prac, które przeszły I etap Konkursu. Ogólnie do Konkursu […]
The first stage of the Competition "Preserve traditions - (in)disappearing professions, skills and customs. Now wood" settled!
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłasza wyniki I etapu Konkursu „Zachowaj tradycje – (nie)ginące zawody, umiejętności i obyczaje. Teraz drewno”. Jury dokonało oceny zgłoszeń konkursowych, których łącznie wpłynęło 154. W ramach kategorii I „Sztuka Ludowa” zgłoszonych zostało 59 prac, z których 11 najwyżej ocenionych uzyskało promocję do II etapu Konkursu. W kategorii II „Rękodzieło […]